usuari 
passwd 
        
 

SEGUEIX-NOS

|

INSTITUCIÓ

L´Obra dirigida per les Dres. Montserrat Bacardí i Pilar Godayol ha estat guardonada amb el Premi Crítica «Serra d’Or» 2012."

Premis Crítica «Serra d’Or » 2012
Alumnes
09.05.2012
Premis Crítica «Serra d’Or » 2012

Marta Company, professora d’Aura, ha estat una de les col·laboradores del Diccionari de la traducció catalana, guardonat amb el Premi Crítica «Serra d’Or» 2012 a la millor obra de Recerca d’Humanitats.

El premi es va atorgar el passat divendres 4 de maig al Palau Moja de Barcelona.

 

“Per primera vegada ens han posat a l’abast un repertori que difícilment podria ser més complet. La consulta del Diccionari ens permetrà valorar traduccions antigues i modernes, situar-les en el seu context, buscar detalls, llegir altres obres traduïdes per la mateixa persona que ens va fer apreciar un autor gràcies a la seva intervenció, i tot d’informació que ens permetrà conèixer els membres d’un col·lectiu que, com el d’altres escriptors, també ha configurat la nostra llengua a cada moment de la seva evolució. Aquest Diccionari és obra de molta gent de més d'una universitat. L'equip d'aquest projecte ha estat dirigit amb perseverança i eficàcia per Montserrat Bacardí i Pilar Godayol, amb un consell assessor de prestigi i una llista de redactors que han acabat de materialitzar una feina llarga i complexa, amb l'ajuda dels col·laboradors que calien. Degusteu aquest Diccionari de la traducció catalana, llegiu-lo. La història de la literatura catalana l'haurà de tenir en compte."

Del pròleg de Joaquim Mallafrè, Institut d’Estudis Catalans.


|